Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς: “Η Πολιτεία μάς αρνείται οικονομική βοήθεια”

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς: “Η Πολιτεία μάς αρνείται οικονομική βοήθεια”
Η Μυρτώ το 2012 Facebook / @Maria Kotrotsou

"Έχουμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσό κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρησή της", τονίζει η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτούς που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο το 2012.

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς, η οποία είχε πέσει θύμα βάναυσης κακοποίησης το 2012 στην Πάρο, όπου βρισκόταν για διακοπές με τη μητέρα της.

Η 24χρονη σήμερα Μυρτώ, συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, έχοντας στο πλάι της την μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου. Πέρα, όμως, από τον καθημερινό αγώνα για την υγεία της, οι δυο τους δίνουν και μια δικαστική μάχη με την Πολιτεία, που αρνείται να δώσει βοήθεια 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της.

Η κ. Κοτρώτσου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής, δήλωσε σχετικά: “Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της Πολιτείας, ζητήσαμε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσό κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτώς, φάρμακα, γιατροί κλπ. Τη Δευτέρα (04/10) στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απ’ έξω γιατί με πνίγει αυτό το πράγμα”.

“Καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δε συζητώ για τους γονείς, ενώ ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες”, συμπλήρωσε η κ. Κοτρώτσου, συγκινημένη.

Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, άλλα κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και η άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’. Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας που πληρώνουμε όλοι; 35 χρονιά το πλήρωνα”, πρόσθεσε η μητέρα της Μυρτούς.

Η ανάρτηση της Μαρίας Κοτρώτσου

Η μητέρα της Μυρτούς προχώρησε και σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας ότι τη Δευτέρα (04/10) θα δώσει το “παρών” στην εκδίκαση της αναίρεσης του ΣΤΕ και κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα