Ξέσπασαν Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές: Ποιους χαρακτήρισαν "τσαρλατάνους"

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο Σύνταγμα EUROKINISSI

"Κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος κάνουν όταν βρεθούν στο νοσοκομείο" τόνισε η Μ. Θεοδωρίδου. "Ειδικά για τους γιατρούς είναι ξεκάθαρο πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία" υπογράμμισε ο Μ. Θεμιστοκλέους.

"Άστραψε και βρόντηξε" κατά των αντιεμβολιαστών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα έλεγε σε έναν αντιεμβολιαστή. η κα. Θεοδωρίδου είπε πως δεν θα έλεγε τίποτα "διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός και μάλιστα προσπαθούν πολύ να πείσουν κι αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν έχουν συνέπειες οι συναθροίσεις που κάνουν για τις διαμαρτυρίες, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στο νοσοκομείο".

ADVERTISING

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως αναφέρεται σε αντιεμβολιαστές και όχι σε όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι προβληματίζει η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

"Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίες ούτε Δημοκρατίας ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης. Κάποιος που είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας και είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία αλλά όπως σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί κάποιους κανόνες. Είναι πολύ εύκολο κάποιος όποιος έχει ονομαστεί από την ιστορία ως τσαρλατάνος ή οτιδήποτε άλλο, σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία με πρόβλημα υγείας να θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό, με μια διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη στο επιστημονικό πεδίο που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση το συνταγμένο όργανο της πολιτείας είτε είναι δημόσια διοίκηση είτε ιατρικοί σύλλογοι, να αποσιωπήσουν και να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς αυτούς".

"Είναι άλλη συζήτηση το αν θα πείσουμε τους αντιεμβολιαστές, αλλά ειδικά για τους γιατρούς που εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης και είναι ξεκάθαρο πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία" κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Covid-19, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network