Φάλαινα ξεβράστηκε στην Κερατέα

Φάλαινα ξεβράστηκε στην Κερατέα
Φάλαινα ξεβράστηκε στην Κερατέα Glomex

Η φάλαινα που ξεβράστηκε στην Κερατέα υπολογίζεται ότι είχε μέγεθος 8 μέτρων, ενώ για την κατάληξή της ευθύνεται μάλλον κάποια σύγκρουση με σκάφος.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη, μια φάλαινα φυσητήρας, ξέβρασε η θάλασσα στην Ανατολική Αττική. Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν εμβρόντητοι όταν είδαν το σπάνιο κήτος στην ακρογιαλιά της Κακιάς Θάλασσας

Στην αρχή νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα. Σε κάποιους φάνηκαν σαν δίχτυα, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν είναι βράχια, με τους κατοίκους να σπεύδουν να δουν αυτό το περίεργο θέαμα.

“Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο θέαμα και δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλη”, παραδέχεται ένα μικρό κορίτσι που βρέθηκε στο σημείο .

Το κουφάρι της φάλαινας υπολογίζεται στα 8 μέτρα, ενώ το μέγεθος της ουράς αποτελεί σχεδόν το 1/3 του συνολικού μεγέθους της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι πολύ πιθανό να είναι φάλαινα φυσητήρας, λόγω του μεγέθους της και του κεφαλιού της.

Για την κατάληξη της φάλαινας όπως φαίνεται ευθύνεται είτε κάποια σύγκρουση με σκάφος είτε η μόλυνση των θαλασσών από τα πλαστικά.

Σύμφωνα με το wikipedia, η φάλαινα φυσητήρας έχει μια γκρι απόχρωση σε όλο της το σώμα. Το κεφάλι της είναι στρογγυλό, με το στόμα της να βρίσκεται κάτω από τη μέση του κεφαλιού. Μετά το κεφάλι της, το σώμα της είναι ρυτιδωμένο, έως λίγο πριν την ουρά της. Η ουρά της είναι κάπως χοντρή, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σώμα της. Τα πτερύγιά της βρίσκονται αρκετά μπροστά, και είναι σχετικά μικρά σε σχέση με το πελώριο σώμα της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα