Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο", δηλώνει το υπουργείο με αφορμή τα επεισόδια σε δημοτικό σχολείο του Περάματος

Με αφορμή τα επεισόδια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, ότι «οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν». Το υπουργείο τονίζει, πως πρέπει «να θεωρείται δεδομένο, ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο», και προσθέτει, ότι σε κάθε ανάλογη ενέργεια επιβάλλεται να παρεμβαίνει ο εισαγγελέας.

Καθιστά επίσης σαφές με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ελεγμένα υγειονομικά. «Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είχε έλλειψη ενημέρωσης κι αυτό να το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές», προσθέτει.

Τέλος, το υπουργείο χαιρετίζει την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών, που «εν τέλει υποδέxονται τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία με Ευθύνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη», όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τα χθεσινά επεισόδια, με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, ήταν η απόφαση για τη φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, 25 προσφυγόπουλων από το Σχιστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτό το κόμικ είναι η καλύτερη απάντηση στον φασισμό

Στην εισαγγελία Πειραιά η προανάκριση για τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τους προπηλακισμούς των Χρυσαυγιτών στο Πέραμα

SHARE:

24Media Network