Υπάρχει ελπίδα: Πολίτες σώζουν περαστικούς που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά στον Ευαγγελισμό

Υπάρχει ελπίδα: Πολίτες σώζουν περαστικούς που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά στον Ευαγγελισμό
Ορμητικά νερά παρασέρνουν γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας Facebook@Olga Stampolloglou

Την ώρα που η κοινή γνώμη προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που κάνει υπαλλήλους μιας ακτοπλοϊκής εταιρείας να πετάνε στη θάλασσα έναν άνθρωπο, μερικοί συμπολίτες μας αψηφούν τα ορμητικά νερά και σπεύδουν να σώσουν συνανθρώπους τους στο κέντρο της Αθήνας.

Εμβρόντητη είναι από το βράδυ της Τρίτης (05/09) η ελληνική κοινή γνώμη από το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αποτροπιασμό, μέλη του πληρώματος του πλοίου σπρώχνουν επανειλημμένως τον 36χρονο, από την ασφάλεια του καταπέλτη στον οποίο στέκονται, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Το συμβάν προκάλεσε θλίψη και αγανάκτηση, πολλοί αναρωτήθηκαν πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή και άλλοι ακόμα πρσπαθούν να καταλάβουν, τι είναι αυτό που κάνει υπαλλήλους μιας ακτοπλοϊκής εταιρείας να πετάνε στη θάλασσα έναν άνθρωπο, που προσπαθεί να μπει στο πλοίο την τελευταία στιγμή;

Την ίδια στιγμή, δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον φρικτό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη έλαβαν χώρα σε Πειραιά και Κρήτη.

Και ενώ η χώρα διανύει χωρίς αμφιβολία μια βαθιά κοινωνική κρίση, τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται και στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη τρεις άνθρωποι, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, αφήνοντας αποκλεισμένες ολόκληρες περιοχές και η κατάσταση είναι δραματική.

Κι όμως σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Αθήνας, στον Ευαγγελισμό, επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, ορισμένοι συμπολίτες μας κάνουν το αυτονόητο.

Την ώρα που στην Αθήνα έχουν ανοίξει οι ουρανοί και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, περαστικοί φαίνεται να σώζουν συμπολίτες μας οι οποίοι παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, έξω από τον σταθμό του Μετρό.

Βίντεο το οποίο κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί την απόλυτη αντίθεση με το συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά, δείχνει μία γυναίκα να παρασύρεται από χείμαρρο και να προσπαθεί μάταια να κρατηθεί από πινακίδες που βρίσκονται στο οδόστρωμα, όταν σπεύδουν κοντά της περαστικοί που την βλέπουν να κινδυνεύει να πνιγεί στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα ένα άτομο που έχει παρασυρθεί φαίνεται να έχει διασωθεί από περαστικό λίγα μέτρα πιο δίπλα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα