Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: “Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες”

Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: “Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες”
Απολογία του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου Eurokinissi

Την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως σχετικά με την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, επικαλέστηκε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου

Την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, και την αρχική της απαλλακτική πρόταση για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, επικαλέστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά την δευτερολογία του επί των ελαφρυντικών.

“Δικάστηκε ο κύριος Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή για ποινικά αδικήματα; Για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση σας. Αυτή η δικη αντιμετωπίζεται ως πολιτική δίκη. Εγινε κατ’ επίφαση η δίκη, το μόνο που μπορούν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία. Δεν μπορούν να του προσάψουν τίποτα”, είπε και συνέχισε με την αναφορά του στην εισαγγελέα:

“Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες. Στον κύριο Μιχαλολιάκο δεν έχουν να του προσάψουν καμία ποινική ενέργεια. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασή σας. Τη στιγμή που η εισαγγελέας κι σήμερα επέμεινε στην πρότασή της, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου”.

“Η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν” κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης, ζητώντας την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

O συνήγορος και αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, αναφέρθηκε και στον κόσμο που την Τετάρτη είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, κάνοντας λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν εξω και φωνάζανε», ενώ η υπεράσπιση του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης δεν παρέλειψε να στραφεί και κατά δικαστικών και βουλευτών:

“Διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτείς να λένε «δεν είναι αθώοι». Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι….”, αναφέρθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα