Υπεράσπιση Ρουπακιά: 'Μην τον λέτε δολοφόνο. Είναι κατηγορούμενος'

Δίκη της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο του Κορυδαλλού την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο του Κορυδαλλού την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ακόμη μία ένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών προκάλεσε η εξέταση μάρτυρα - του Γ. Ρότα συγκεκριμένα - από την υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά. Το δικαστήριο, χωρίς να ολοκληρωθεί η κατάθεση του αστυνομικού, διέκοψε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η επισήμανση του συνηγόρου Γ. Ρουμπέκα, ότι ο εντολέας του Ρουπακιάς είναι κατηγορούμενος κι όχι δολοφόνος, προκαλώντας έναν έντονο διάλογο ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και στον υπερασπιστή.

Ρουμπέκας: Μία παρατήρηση, κυρία πρόεδρε, προς όλους τους συνηγόρους. Ακούγεται για τον εντολέα μου η λέξη "δολοφονος". Δεν είναι νομικός όρος αυτός.

Πρόεδρος: Όχι αυτή την εισαγωγή. Θα κάνετε ερωτήσεις στο μάρτυρα..

Ρουμπέκας: Κάνω αίτημα προς το δικαστήριό σας για κάθε φορά που ακούγεται η λέξη αυτή. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. Είναι ζητούμενο αυτό. Οφείλουμε να λέμε "κατηγορούμενος", κι όχι "δολοφόνος".

Πολιτική αγωγή: Η υπεράσπιση του λέει. Ο ίδιος το λέει...

Ρουμπέκας: Ο ίδιος δεν λέει τίποτα

Πρόεδρος: Σταματήστε!

Κατά την εξέταση του αστυνομικού από τον υπερασπιστή του Ρουπακιά, ο τελευταίος ρώτησε διευκρινιστικά: "Γιατί λέτε ότι ο Π. Φύσσας ήταν ταραγμένος ενώ βρισκόταν με τον Ρουπακιά; Ήταν τραυματισμένος ή έξαλλος;", μόνο για να λάβει την απάντηση: "Ο Φύσσας φώναζε "με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε" και σήκωνε την μπλούζα του".

Συνήγορος: Αποκλείετε ο Ρουπακιάς να μπήκε στο αυτοκίνητο για να βρει τα χαρτιά του να σας τα δώσει;

Μάρτυρας: Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση

Συνηγ: Πόση ώρα φαινόταν να είναι εν ζωή ο Π. Φύσσας;

Μ: Τα πρώτα 5 λεπτά ήταν όρθιος. Συνολικά 15 με 20 λεπτά πρέπει να πέρασαν και μετά λιποθύμησε. Δεν κατάλαβα και δεν το ξέρω, αν πέθανε στο ασθενοφόρο ή πιο πριν. Φαινόταν να είχε λιποθυμήσει, όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αστυνομικός για Χρυσή Αυγή: "Ήμασταν 8, ήταν 50, με καδρόνια"

SHARE:

24Media Network