Υπερωρίες για άδειες οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής

Υπερωρίες για άδειες οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής
Εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης 123rf.com

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, εργάστηκαν υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας.

Ίσως μέχρι το τέλος του 2019, να είναι έτοιμο το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα εκδίδονται οι άδειες οδήγησης, καθώς ο προηγούμενος νόμος δεν εφαρμόστηκε, διότι υπήρχαν απεργίες των εξεταστών, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι νε εκδοθεί ο νέος νόμος, επανέφερε σε ισχύ αυτόν που υπήρχε πριν από τον τελευταίο του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη κι έτσι, άρχισε ένας μαραθώνιος προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες οδήγησης που εκκρεμούσαν, το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα, στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, οι υπάλληλοι εργάστηκαν κάνοντας υπερωρίες για δεύτερη Κυριακή εργάστηκαν, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.

Χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, εργάστηκαν 113 υπάλληλοι και στις επτά διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής σε όλο το λεκανοπέδιο, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Στόχος είναι η έκδοση των αδειών εντός τριών μηνών. Μεταξύ άλλων 19.660 άδειες αφορούν απώλειες και ανανεώσεις, 30.600 είναι για νέους οδηγούς – αναβάθμιση κατηγορίας και 49.000 είναι για πολίτες άνω των 74 ετών.

«Δεσμευόμαστε πως 100.000 διπλώματα οδήγησης που είχαν μείνει μπλοκαρισμένα θα έχουν εκδοθεί εντός των επόμενων τριών μηνών» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα