ΥΠΕΞ: Καταδρομική και με κουκούλες η επίθεση του Ρουβίκωνα – Ελεύθερος ο νεαρός που προσήχθη

ΥΠΕΞ: Καταδρομική και με κουκούλες η επίθεση του Ρουβίκωνα – Ελεύθερος ο νεαρός που προσήχθη

Καρέ καρέ η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών, η οποία διήρκεσε μόλις 30 δευτερόλεπτα πριν τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας εξαφανιστούν τρέχοντας.

Καταδρομική, σχεδιασμένη, με “αρχηγό” που έδωσε το σύνθημα, κάμεραμαν και φορώντας κουκούλες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ. Ελεύθερος αφέθηκε πάντως ο νεαρός που προσήχθη ως ύποπτος, μετά την επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 Μέσα σε μόλις 31 δευτερόλεπτα, περισσότερα από δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας διέσχισαν την οδό Ακαδημίας και πέταξαν μπογιές και πέτρες στο κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψή του, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς την οδό Κανάρη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αποκλειστικά δημοσίευσε το News 24/7, τα μέλη του Ρουβίκωνα διασχίζουν τρέχοντας την οδό Ακαδημίας και εκτοξεύουν μπογιές προς το κτίριο, έχοντας κάποιοι καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, ενώ άλλοι φορούν καπέλα ώστε τα χαρακτηριστικά τους να μην είναι ευδιάκριτα.

Με την ολοκλήρωση της καταδρομικής επίθεσης οι αντιεξουσιαστές φαίνονται να ανεβαίνουν τρέχοντας την οδό Κανάρη αναζητώντας… άσυλο στο Κολωνάκι. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες καταστήματα, γραφεία ακόμη και πρεσβείες, γεγονός που καθιστά δεδομένο ότι οι κινήσεις τους μετά την επίθεση έχουν καταγραφεί και από άλλες κάμερες, διευκολύνοντας την ΕΛΑΣ στον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουβίκωνα στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου “Indymedia”, η επίθεση έγινε με αφορμή την συμμαχία της ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ, “με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”.

“Ένα πρόβλημα που έχουν όλοι όσοι στέκονται αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό είναι ότι πρέπει διαρκώς να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Για μια δυτική «κοινή γνώμη» σαν την Ελληνική η επανάληψη είναι μητέρα της λήθης. Όλα έχουν ειπωθεί για τους παππούδες αυτών που σήμερα πεθαίνουν, μετά ξαναειπώθηκαν για τους γονείς τους, σήμερα λέγονται για τους ίδιους κι όσο συνεχίζει αυτό το έγκλημα μπορούμε με κάθε βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι τα ίδια και τα ίδια θα λέγονται για τα παιδιά και τα εγγόνια όσων Παλαιστίνιων επιβιώσουν και παραμείνουν στη γη που γεννήθηκαν. Όλο και λιγότεροι είναι αλήθεια κι εκεί προφανώς ποντάρει το Ισραηλινό κράτος: Οι Δυτικοί που σήμερα βαριούνται να ακούν τα ίδια και τα ίδια δεν θα προσέξουν ότι μια μέρα θα σταματήσουν να τα ακούν γιατί απλά δεν θα έχει απομείνει παλαιστινιακή μύγα στην Παλαιστίνη”.

[…]

“Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Δύο επιθέσεις σε μία ημέρα

Η επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησαν εχθές μέλη του Ρουβίκωνα. Τα ξημερώματα είχαν επιτεθεί στην ΔΟΥ Ψυχικού, σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία και πετώντας μπογιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα