Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ελάτη – Υπό μερικό στο Ρέθυμνο

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ελάτη – Υπό μερικό στο Ρέθυμνο
Φωτό αρχείου: Κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς Eurokinissi

Θετικά είναι τα μηνύματα από δυο πύρινα μέτωπα σε Ελάτη Κοζάνης και Ρέθυμνο. Παραμένουν στα σημεία ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Κυριακής η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή Λογγάς, στην Ελάτη Κοζάνης. Η φωτιά έκαψε δασικές εκτάσεις από πουρνάρι και βελανίδια χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην ορεινή κοινότητα.

Στο σημείο παραμένουν για λόγους επιφυλακής δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο εστιών αναζωπύρωσης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που μαίνεται στο δήμο Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή των Λευκογείων, μεταξύ Πλακιά και Πρέβελη, σε πλαγιά καίγοντας πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Νικόλαος Λαγουδάκης, η φωτιά περιορίζεται και οι καιρικές συνθήκες δεν δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Στη φωτιά επιχειρούν με στόχο να ανακόψουν την πορεία της, η οποία κατευθύνεται προς την περιοχή Σχοινάρια, 20 πυροσβεστικά οχήματα με 50 άτομα προσωπικό, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα με 25 άνδρες, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και οχήματα του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στο μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης, δεν συντρέχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά αυτή την ώρα κατακαίει στο βουνό, όπου οι συνθήκες πρόσβασης είναι δυσχερείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα