Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Λούρο Πρέβεζας - Οριοθετημένες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στον Λούρο Πρέβεζας, ενώ οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Ακραίφνιο και Αντίκυρα στην Βοιωτία και στο Πετρωτό Δομοκού- Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο στις Περιφέρειες Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση και ελαιώνες, στη δημοτική ενότητα του Λούρου Πρεβέζης. Πρόσθετα, οριοθετήθηκαν οι φωτιές στο Ακραίφνιο Ορχομενού και στην Αντίκυρα Βοιωτίας, καθώς επίσης στο Πετρωτό Δομοκού.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές, στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 430 πυροσβέστες, 152 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ένα ελικόπτερο, 6 αεροσκάφη Canadair και 6 αεροσκάφη PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Πολιτική Προστασία, για αύριο Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Ικαρία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία).

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.

Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς

-Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112

Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Από τις Αρχές παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυροσβεστική
SHARE: