Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κορώνη και Κρυονέρι

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κορώνη και Κρυονέρι

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στα δύο πύρινα μέτωπα σε Αττική και Μεσσηνία. Στην Κορώνη η φωτιά "έγλυψε" αυλές ενώ υπέστη ζημιές μία εγκαταλελειμμένη αγροικία. Νέο μέτωπο σε ένα 24ωρο στη Μεσσηνία στην περιοχή Άνω Μέλπεια

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στα δύο πύρινα μέτωπα σε Αττική και Μεσσηνία. Στην Κορώνη η φωτιά «έγλυψε» αυλές ενώ υπέστη ζημιές μία εγκαταλελειμμένη αγροικία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο και οι δύο πυρκαγιές σε Κορώνη και Κρυονέρι αντίστοιχα.

Στην Κορώνη η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τη μία το μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση σε ρεματιά ανάμεσα στις δύο εισόδους του οικισμού Ασίνη, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, χωρίς διαφορετικές και πολλαπλές εστίες όπως επισημαίνουν από την Πυροσβεστική. Στο σημείο δεν επικρατούν ιδιαίτερα έντονοι άνεμοι, όμως επικρατούν θερμοκρασίες της τάξεως των 44 βαθμών Κελσίου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν με κλοιό στον οικισμό, 28 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 2 Καναντέρ και 3 PZL.

Οι φλόγες έγλυψαν τις αυλές των πρώτων σπιτιών αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των αντρών της Πυροσβεστικής, ενώ μία εγκαταλελειμμένη αγροικία υπέστη ζημιές.

Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι μέσα σε ρεματιά στο δάσος, χωρίς να είναι κοντά σε κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα. Επίσης, στην περιοχή δεν επικρατούν δυνατοί άνεμοι, αλλά επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των 43 βαθμών Κελσίου…

Δεύτερη εστία φωτιάς στη Μεσσηνία

Την ίδια ώρα, νέα πυρκαγιά φαίνεται πως ξέσπασε στη Μεσσηνία, η δεύτερη σε ένα 24ωρο, αυτή τη φορά στην περιοχή Άνω Μέλπεια. Η φωτιά καίει δασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 24 άτομο πεζοπόρο, ενώ τις δυνάμεις συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network