Ύποπτο φυγής το ζεύγος Παπαντωνίου

Ύποπτο φυγής το ζεύγος Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός κατά τη μεταφορά του στο Μεταγωγών ΑΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου

Τι αναφέρεται στο σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου. Το αδίκημα που τους αποδίδεται -για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- είναι διαρκές, ενώ και οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Τις προϋποθέσεις του νόμου προκειμένου να καταλήξουν στην προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου καλύπτει η απόφαση των ανακριτών Διαφθοράς και της εισαγγελέως. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους οι δικαστικοί λειτουργοί υποστηρίζουν ότι το ζεύγος Παπαντωνίου είναι και ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: Έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί, άρα είναι ύποπτοι φυγής.

Το αδίκημα που τους αποδίδεται, αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είναι διαρκές και συνεχίζει να διαπράττεται μέχρι σήμερα, άρα είναι και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων

Τέλος, και οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα