Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταδικάστηκαν οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους - Φυλάκιση 3 ετών η μεγαλύτερη ποινή

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σύνταγμα EUROKINISSI

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπόθεση Γιακουμάκη - Αναλυτικά οι ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Αυλαία έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση στους 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ στους 3 επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα. Να σημειωθεί ότι αθωώθηκε ένας από τους εννέα κατηγορούμενους.

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές. Σημειώνεται ότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή νιώθει ικανοποιημένη από τη δικαστική απόφαση δήλωσε ο δικηγόρος της, Δημήτρης Μπούκας. «Η οικογένειά του πιστεύει ότι ο Βαγγέλης θα είναι καλύτερα εκεί που βρίσκεται» δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιακουμάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Γιακουμάκη: Μαρτυρία-σοκ για τα μαρτύρια που περνούσε ο άτυχος φοιτητής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Η πρόταση για ενοχή των 8, η απόφαση της Παρασκευής και το παράπονο της οικογένειας

Δίκη Γιακουμάκη: Ενοχή για τους 8 Κρητικούς, αθώωση για έναν πρότεινε ο Εισαγγελέας

Δίκη Γιακουμάκη: Βασική μάρτυρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο

SHARE:

24Media Network