Υπόθεση Λιγνάδη: O Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Υπόθεση Λιγνάδη: O Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας
Απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή Eurokinissi

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε προθεσμία μέχρι αύριο για την απολογία ενώ κατέθεσε και ένσταση ακυρότητας της προδικασίας.

Αίτηση ακυρότητας της προδικασίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως δήλωσε εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

“To πρώτο το οποίο κάναμε είναι να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό μόνο στην κατάθεση αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις των φερομένων ως παθόντων”, ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε ο ποινικολόγος, σύμφωνα με δικονομικές διατάξεις προκαλείται ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και καταθέσει σε αυτόν που διενεργεί την προανακρίση.

Ο εισαγγελέας μπορεί να περιοριστεί στο υλικό αυτό, όταν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής, ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, καθώς, όπως είπε, είχε καταθέσει έγγραφο, με το οποίο ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος κατά την διάρκεια των ημερών που προηγήθηκαν της σύλληψής του.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε επίσης πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του πελάτη του, προϋποθέτει και πάλι τον αυτόφωρο χαρακτήρα του αδικήματος ή την υποψία φυγής του φερόμενου ως δράστη, κάτι που σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια δεν ισχύει στην περίπτωση Λιγνάδη.

“Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο και πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων, αυτά που ακούγονται περί διαφόρων στην δικογραφία, είναι μύθος. Στην πραγματικότητα είναι μια πολύ μικρή δικογραφία 10 φύλλων στην οποία υπάρχουν μόνο οι μηνύσεις των μηνυτών και οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές”.

Τι ανάφερει η ένσταση ακυρότητας

Στο έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, αναφέρεται η ουσία της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος στρέφεται ευθέως κατά των καταγγελλόντων λέγοντας: «Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, Αυγούστου 2010 και Αύγουστο 2015, είδε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από πέντε έως 23 χρόνια, πολλοί εξ’αυτών Ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» να τελέσω νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται ήταν διαφορετικά”.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης χωρίς να κληθώ σε παροχή εξηγήσεων και η έλλειψη οποιασδήποτε αντικειμενικές διασταυρώσεις και συγκριτικής αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι και τον χρόνο εκδόσεως του εντάλματος είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο δικός μου αντίλογος στην δικογραφία και συνεπώς για βασανιστή αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων Δήθεν τέλεσης τον διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ή σε ανεπάρκεια Των υπερασπιστικών μου ισχυρισμών, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στην μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρουν αόριστα ότι είχαν ακούσει φήμες Σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχα με ανήλικα άτομα, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν την «πηγή» της γνώσης τους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, επίσης αιτήθηκε προθεσμία προκειμένου ο πελάτης του να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα