Υπόθεση Siemens: Ο τραπεζίτης Όσβαλντ έσπασε το “βραχιολάκι” και τους περιοριστικούς όρους

Υπόθεση Siemens: Ο τραπεζίτης Όσβαλντ έσπασε το “βραχιολάκι” και τους περιοριστικούς όρους
Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο - κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens Eurokinissi

Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του. Απέδρασε από το σπίτι του, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Καταζητούμενος είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατηγορούμενος στην υπόθεση Siemens, αλλά και σε άλλες δικογραφίες που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας μετά από πολυετή αναζήτησή είχε συλληφθεί τελικά και οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Μετά την προφυλάκιση του είχε αφεθεί ελεύθερος με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από το Νοέμβριο του 2016.

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ Eurokinissi

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

«Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την έκπληξή του εξέφρασε ο συνήγορός του, Χρ. Καπαρουνάκης, «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».

Η σύλληψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η χολυγουντιανή σύλληψη του τραπεζικού στελέχους Ζαν Κλωντ Όσβαλντ σημειώθηκε ύστερα από περίπου 4 χρόνια στην “αφάνεια”, με τις ελληνικές αρχές να έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο Ντουμπάι και η σύλληψή του θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία για τις αρχές, όπως και η έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη είχε βρεθεί σε αρκετούς σκοπέλους στο παρελθόν.

Άλλωστε, η υπηκοότητα του Ζαν Κλωντ Όσβαλντ είχε αποτελέσει πάτημα για τις ελβετικές αρχές, οι οποίες παρά τα αιτήματα των ανακριτών αρνούνταν να τον εκδώσουν στην Ελλάδα. Όμως, ο τότε εισαγγελέας Εκδόσεων, Ιω. Αγγελής, κατάφερε κάτω από άκρα μυστικότητα και σε συνεργασία με την αστυνομία να συλληφθεί ο κατηγορούμενος για βαρύτατα κακουργήματα σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Κατά τα κατηγορητήρια, που έχουν συνταχθεί σε βάρος του για τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις, είναι ο άνθρωπος που είχε την “απόλυτη εξουσία”. Κι αυτό γιατί ήταν ο συνδετικός κρίκος για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα, μέσα από λογαριασμούς τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, στα οποία εργαζόταν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα