Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει με τις απουσίες από κορονοϊό

Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει με τις απουσίες από κορονοϊό
Σχολείο, φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Διευκρινίσεις μέσω εγκυκλίου από το υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών λόγω νόσησης από κορονοϊό. Τι προβλέπει.

Έως και πέντε ημέρες απουσιών που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό θα καταγράφονται αλλά δεν θα προσμετρώνται, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.

«Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενό των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR)», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι στην περίπτωση που μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κορονοιό COVID-19, οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα