Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου: Αυτός είναι ο λόγος που ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση "Καταιγίδα"

Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου: Αυτός είναι ο λόγος που ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση "Καταιγίδα"
GLOMEX

"Για καθαρά προληπτικούς λόγους είπαμε να μη γίνει η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση", ανέφερε ο Δ. Χατζηγεωργίου στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε την Κυριακή την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις είπε ότι από πολύ νωρίς "είχαν ληφθεί μέτρα που μπορεί κάποιοι τα χαρακτήρισαν αυστηρά, υπερβολικά, αλλά αυτά συνέβαλαν ώστε το ποσοστό των στρατιωτικών που πέρασαν ελαφρά τη νόσο ή νοσηλεύτηκαν να είναι μόλις 0,05%, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό".

Αυτό, όπως είπε, δείχνει ότι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτές, ενώ ο κος Χατζηγεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναβολή άσκησης, εξήγησε ότι επειδή αυτή την εβδομάδα έγινε η αρχή άρσης των μέτρων στην κοινωνία "θέλαμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί και για λόγους καθαρά πρόληψης είπαμε να μη γίνει η συγκεκριμένη άσκηση".

Αναφερόμενος σε όσους διστάζουν να πάνε στο νοσοκομείο για άλλο ζήτημα υγείας, λόγω κορονοϊού, είπε: "Δεν θα θέλαμε οι άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα υγείας να στερηθούν υπηρεσίες του νοσοκομείου υπό τον φόβο ότι θα μολυνθούν από τον κορονοϊό. Να πούμε όταν έχεις πρόβλημα υγείας να πηγαίνεις στο νοσοκομείο και να μην περιμένεις άλλου είδους βοήθεια".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να προχωρήσει στην ακύρωση της προγραμματισμένης στρατιωτικής άσκησης «Καταιγίδα» ζητά την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρεται ότι «μία μόλις μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της "Άσκησης Καταιγίδα", η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι αναστέλλει για 15 ημέρες τη διενέργεια όλων των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης απέναντι στη πανδημία».

«Επειδή έγκυροι γνώστες της πραγματικότητας τονίζουν ότι το αεροναυτικό τμήμα της Άσκησης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με λήψη των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει το σκεπτικό της. Κυρίως όμως θα πρέπει να εξηγήσει τις διαρροές προηγούμενων ημερών, με βάση τις οποίες ως λόγος ακύρωσης της "Άσκησης Καταιγίδα" αναφερόταν διαδικασία σε εξέλιξη για συμφωνημένο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Επειδή σε περίοδο πρωτοφανώς κλιμακούμενης Τουρκικής επιθετικότητας, η αναβολή της προγραμματισμένης άσκησης αφήνει πολλά και σοβαρά ερωτηματικά, η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πλήρεις και σαφείς εξηγήσεις. Κυρίως αναφορικά με το ποιες εγγυήσεις εξασφαλίστηκαν – εάν εξασφαλίστηκαν και εφόσον ισχύουν οι διαρροές που δεν έχουν προς το παρόν διαψευσθεί – σε σχέση με τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Επειδή είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να αφήνει αναπάντητα τα πολλαπλά και κρίσιμα ερωτήματα εάν προβαίνει και σε ποιες ακριβώς πρωτοβουλίες σχετιζόμενες με τον Ελληνοτουρκικό διάλογο, θα πρέπει να εξηγήσει επιτέλους πως εξελίσσεται πλέον η στρατηγική της σε σχέση με την Τουρκία. Η αοριστία, τα πολλαπλά κενά ενημέρωσης και οι παλινωδίες δικαιολογημένα γεννούν έντονες ανησυχίες».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Στρατός, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network