Υπουργείο Υγείας: Τα πέντε μέτρα για την Covid που θα ισχύουν για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Και η Κίνα έχει αυστηρούς περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που μπαίνουν στη χώρα
Και η Κίνα έχει αυστηρούς περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που μπαίνουν στη χώρα AP

Τα περιοριστικά μέτρα που θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτικά και προαιρετικά όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας.

Επιστρέφουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, αυτή τη φορά όμως, μόνο για τους ταξιδιώτες από και προς την Κίνα, όπου η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία.

Η κατάσταση στην Κίνα, όπου καταγράφονται εκατομμύρια κρούσματα καθημερινά και το παράλληλο άνοιγμα των συνόρων της μετά από δύο χρόνια, σε έθεσε σε συναγερμό και την ελληνική κυβέρνηση.

ADVERTISING

Λίγο πριν από το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αξιολογούν όλα τα νεότερα δεδομένα, που αφορούν τους ταξιδιώτες από και προς στην Κίνα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η χώρα μας θα απαιτεί από οποιανδήποτε εισέρχεται εντός των συνόρων, είτε απευθείας από την Κίνα, είτε από ενδιάμεσο προορισμό να τηρεί τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (αντιγονικό τεστ ταχείας ανίχνευσης, ή μοριακού ελέγχου) όλων των ταξιδιωτών των απευθείας πτήσεων από Κίνα, 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας N95/KN95/FFP2 σε επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό τη χώρα μας, από αρχικό προορισμό την Κίνα. Σύσταση για χρήση μάσκας γενικότερα σε χώρους αεροδρομίων για όλους τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτου προορισμού, το προσωπικό αεροδρομίων, και τους εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες
  • Σύσταση για εμβολιασμό με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για βασικό σχήμα και αναμνηστικές δόσεις εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2 σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Επιπλέον, θα γίνεται:

  • Γονιδιωματική επιτήρηση του SARS-CoV-2 σε λύματα αεροπλάνων που αφορούν απευθείας πτήσεις από την Κίνα, καθώς και σε αστικά λύματα του αερολιμένα Αθηνών, ενώ παράλληλα
  • Ενισχύεται η γονιδιωματική επιτήρηση του SARS-CoV-2 στην κοινότητα για την επιτήρηση και έγκαιρη ανίχνευση τυχόν νέων παραλλαγών (μεταλλάξεις).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Κίνα
SHARE:

24Media Network