Ζακ Κωστόπουλος: Αμφισβητεί το πόρισμα ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη

Συνθήματα έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος  Ζακ Κωστόπουλος
Συνθήματα έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Χάρη Αναγνωστόπουλου χαρακτηρίζει το συμπέρασμα "επιστημονικά μη παραδεκτό" και δηλώνει τις επιφυλάξεις του σε τρία σημεία.

Αμφισβητεί το συμπέρασμα του ιατροδικαστικού πορίσματος για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη. 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Χάρη Αναγνωστόπουλου χαρακτηρίζει το συμπέρασμα "επιστημονικά μη παραδεκτό" και δηλώνει τις επιφυλάξεις του σε τρία σημεία. "Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος", υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

"Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρείς επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεροβασίλη για Ζακ Κωστόπουλο: Φασίζουσα αντίληψη το πρόσωπο της βίας απέναντι στον αδύναμο

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: ΕΔΕ και απόσπαση για τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν

Φίλη Ζακ Κωστόπουλου: Απόδοση ευθυνών για τους 8 αστυνομικούς και το ΕΚΑΒ

Πετσιμέρη για υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: "Υπήρξε θύμα θηριωδίας κοινωνικού φασισμού"

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ώρα απόδοσης ευθυνών

SHARE: