25η Μαρτίου 1821: “Ντύθηκε” εύζωνας το “Manneken Pis” στις Βρυξέλλες

25η Μαρτίου 1821: “Ντύθηκε” εύζωνας το “Manneken Pis” στις Βρυξέλλες
Το άγαλμα των Βρυξελλών "Manneken Pis" τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το φημισμένο αγαλματάκι των Βρυξελλών φόρεσε τη στολή του εύζωνα για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τη στολή του εύζωνα φόρεσε το φημισμένο αγαλματάκι των Βρυξελλών, “Manneken Pis”, τιμώντας την Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην περιορισμένη λόγω κορονοϊού τελετή συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιος Καλαμβρέζος και εκπρόσωπος του Δήμου Βρυξελλών.

Η πρωτεύουσα της ενωμένης Ευρώπης δεν μπορούσε να λείπει από τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσης. Η Ελλάδα είναι συνιδιοκτήτης, συμμέτοχος και πρωταγωνιστής στο σχέδιο της ευρωπαικής ολοκλήρωσης” τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσέθεσε ότι “μια τέτοια σημαδιακή ημέρα για όλους τους Έλληνες βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης των Βρυξελλών και περνάμε αυτό το μήνυμα ότι τα καλύτερα έπονται και τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω”.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιος Καλαμβρέζος υπογράμμισε ότι “η επανάσταση του 1821, το ιδρυτικό γεγονός του ελληνικού κράτους έχει καθοριστική, ιστορική και κοινωνική σημασία όχι μόνο γιατί δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα αλλά γιατί διαμόρφωσε με τις αξίες, τις παρακαταθήκες και την πορεία της γενικά σε αυτό που λέμε σύγχρονη Ελλάδα, αυτό που λέμε ταυτότητα ελληνική, σε αυτό που λέμε πορεία αλλά και μέλλον” ενώ ευχαρίστησε “τον βελγικό λαό και τις βελγικές αρχές για τη συμμετοχή τους στα 200 χρόνια του εορτασμού μας. Μας έδωσαν όλες τις δυνατότητες να εορτάσουμε τόσο με την φωταγώγηση της Μεγάλης Πλατείας και του Δημαρχείου όσο και με την ένδυση του Manneken Pis”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα