7 στους 10 Γάλλους επιθυμούν παραίτηση Φιγιόν

7 στους 10 Γάλλους επιθυμούν παραίτηση Φιγιόν

Απανωτά τα χτυπήματα για το άλλοτε "φαβορί" για τα Ηλύσια Πεδία από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Το 69% των Γάλλων θέλει ο Φιγιόν να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία

Το 69% των Γάλλων θέλει ο Φρανσουά Φιγιόν να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για αργομισθία της συζύγου του το οποίο έπληξε την προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο υποψήφιος που προτιμούν οι Γάλλοι για να αντικαταστήσει τον Φιγιόν ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία είναι ο Αλέν Ζιπέ, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση αυτή του Harris Interactive, που έγινε για λογαριασμό των γαλλικών ραδιοφωνικών δικτύων RMC και Atlantico.

Εξάλλου το 57% των Γάλλων πιστεύει ότι Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν την προεδρία με κάποιον άλλον υποψήφιο, ενώ μόνο το 29% δηλώνει ότι θα την κερδίσουν με τον Φιγιόν, σύμφωνα και πάλι με τη δημοσκόπηση αυτή που έγινε διαδικτυακά χθες, 1η Φεβρουαρίου.

Δηλώσεις φωτιά

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της Πενελόπ Φιγιόν πέφρουν βροχή, με τη γαλλική τηλεόραση France 2 να προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο που "ενώνει" το παζλ της υπόθεσης. Φαίνεται λοιπόν πως η σύζυγος του υποψηφίου, σε συνέντευξή της στη βρετανική Sunday Telegraph το 2007, δήλωνε πως δεν υπήρξε ποτέ βοηθός του. Μια τέτοια παραδοχή, έρχεται να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες των δημοσιευμάτων πως πληρωνόταν και μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, χωρίς να εργάζεται. Κι αυτό γιατί το επίμαχο διάστημα, που εξετάζει ο εισαγγελέας αφορά στην περίοδο 2002 - 2007, πριν λοιπόν από τη συνέντευξή της στο βρετανικό μέσο.

Η επέλαση Μακρόν

Την περασμένη Τετάρτη ο Φιγιόν κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι υποκίνησαν ένα σκάνδαλο για να τορπιλίσουν την υποψηφιότητά του, την ώρα που μια νέα δημοσκόπηση έδειχνε ότι δεν ήταν πλέον το φαβορί για την προεδρία.

Η δημοσκόπηση αυτή του Elabe έδειχνε μια αυξανόμενη υποστήριξη προς την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, αλλά και πιθανότερο να κερδίσει την κούρσα για την προεδρία ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αντικατέστησε τον Φιγιόν στη θέση του φαβορί για το ύπατο αξίωμα της Γαλλίας.

Η δημοτικότητα του Φιγιόν μειώνεται συνεχώς, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα Le Canard Enchaine του σκανδάλου για την αργομισθία της συζύγου του. Η Πενελόπ Φιγιόν κατηγορείται ότι έλαβε περίπου 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, χωρίς όμως να εργαστεί ποτέ στο κοινοβούλιο.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕ/ Le Figaro

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#PenelopeGate: Πόσο θα αντέξει ο Φρανσουά Φιγιόν;

SHARE: