Αδέλφια Κασόγκι: Ο πατέρας μας ήταν υπέρ της μοναρχίας

Ο ένας από τους γιους του Κασόγκι (αριστερά) χαιρετά τον πρίγκιπα μπιν Σάλμαν
Ο ένας από τους γιους του Κασόγκι (αριστερά) χαιρετά τον πρίγκιπα μπιν Σάλμαν AP

Η συνέντευξη των παιδιών του Τζαμάλ Κασόγκι στο CNN δεν είχε την οργή που πιθανώς να περίμενε κανείς. Οι Σαλάχ και Αμπντουλάχ φρόντισαν να κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικές τοποθετήσεις.

Για πρώτη φορά μετά τη στυγνή δολοφονία του πατέρα τους στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, οι γιοι του Τζαμάλ Κασόγκι τοποθετήθηκαν δημόσια.

Στη συνέντευξή τους στο CNN, oι Σαλάχ και Αμπντουλάχ Κασόγκι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους και φρόντισαν να μην πουν κάτι το οποίο πιθανώς να έθιγε το μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας και το περιβάλλον του.

Ισχυρίστηκαν ότι αυτό που πραγματικά θέλουν "είναι να κηδεύσουμε τον πατέρα μας στον τόπο που γεννήθηκε έχοντας στο πλάι μας όλη του την οικογένεια".

Τα αδέλφια Κασόγκι τόνισαν επίσης ότι "ο Τζαμάλ δεν ήταν εναντίον της μοναρχίας, πίστευε ότι είναι θεσμός που κρατά ενωμένη τη χώρα. Πίστευε όμως στο μετασχηματισμό της ο οποίος έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε εξέλιξη".

"Ηταν σαν ροκ σταρ ο πατέρας μας στη Σαουδική Αραβία" επεσήμαναν καθώς "ήταν πάντα πολύ δημοφιλής και αποδεκτός από το σύνολο της κοινωνίας. Δεν πρόκειται για συχνό φαινόμενο όταν μιλάμε για δημοσιογράφο".

Τα αδέλφια Κασόγκι, τέλος, αποκάλυψαν ότι ο Τζαμάλ σχεδίαζε να μετακομίσει στην Τουρκία μετά το γάμο του έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στα εγγόνια του. Δεν εξήγησαν όμως γιατί ο πατέρας τους είχε επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ζει εκτός Σαουδικής Αραβίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Κασόγκι: Συγγραφείς και ηθοποιοί ζητούν απο τον ΟΗΕ τη διερεύνηση του θανάτου του

Υπόθεση Κασόγκι: Προκλητική δήλωση μπιν Σάλμαν και ανατριχιαστική περιγραφή συμβούλου του Ερντογάν

Ερντογάν: Από το ανώτατο επίπεδο η εντολή για τη δολοφονία του Κασόγκι

SHARE:

24Media Network