Αεροπλάνο έπεσε σε τοίχο αεροδρομίου και συνέχισε την πτήση του

Αεροπλάνο έπεσε σε τοίχο αεροδρομίου και συνέχισε την πτήση του
Twitter/@ManjuVTOI

Η ινδική κυβέρνηση διέταξε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το περιστατικό, ενώ επιβάτες και πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους.

Αεροπλάνο που πραγματοποιούσε πτήση από την ινδική πόλη του Τιρουχιραπάλι προς το Ντουμπάι με 130 επιβάτες προσέκρουσε κατά την απογείωση στην περίφραξη του αεροδρομίου. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι παρά το γεγονός πως το κύτος του αεροσκάφους σκίστηκε στα δύο, οι πιλότοι επιχείρησαν να συνεχίσουν κανονικά την πτήση.

Λίγο αργότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μουμπάι με πηγές να αναφέρουν ότι οι 130 επιβάτες καθώς και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι ασφαλής και πως στο τοίχος προσέκρουσε ο τροχός του αεροπλάνου.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, Σουρές Πραμπού, δήλωσε πως ζήτησε να διεξαχθεί έρενα για το περιστατικό, προσθέτοντας πως αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διεξάγουν προκαταρκτική έρευνα στο σημείο.

Η αεροπορική εταιρεία Air India ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο από τους πιλότους της, σχετικά με το περιστατικό.

«Για το θέμα ενημερώθηκε ο κυβερνήτης», ο οποίος «απάντησε ότι τα συστήματα του αεροσκάφους λειτουργούσαν κανονικά» εξηγεί η Air India.

«Επομένως, αποφάσισε να εκτρέψει την πτήση προς το Μουμπάι για προληπτικούς λόγους».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα 4 ώρες αργότερα στο Μουμπάι και οι 130 επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλη πτήση για το Ντουμπάι. Οι εικόνες του αεροσκάφους με τις ζημιές άρχισαν να κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι δύο κυβερνήτες «τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας» για το περιστατικό, ανέφεραν αξιωματούχοι της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας. «Η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως στην έρευνα» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα