Αεροπορική εταιρεία χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με τα... κιλά

Αεροπορική εταιρεία χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με τα... κιλά

Μία διαφορετική προσέγγιση πήρε η αεροπορική εταιρεία Samoa Αir στο θέμα της παχυσαρκίας, καθώς οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν θα πληρώνουν ανάλογα με το βάρος τους.

Η αεροπορική εταιρεία Samoa Air ξεκίνα να χρεώνει τους επιβάτες της ανάλογα με τα κιλά τους!

Σύμφωνα με το νέους κανόνες της εταιρείας κάθε επιβάτης πληρώνει συγκεκριμένο ποσό για κάθε κιλό, το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τον προορισμό και το πόσο μακρινός είναι αυτός.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Chris Langton, μιλώντας στο ραδιόφωνο ABC της Αυστραλίας ανέφερε ότι αυτός "Είναι ο δικαιότερος τρόπος να ταξιδεύει κανείς" και προσθέτει "Οι αεροπορικές εταιρείες δεν λειτουργούν με καθίσματα,  λειτουργούν με το βάρος.  Μάλιστα, όσο πιο μικρό είναι το αεροσκάφος τόσο μειώνεται η διακύμανση του βάρους μεταξύ των επιβατών .Οι επιβάτες προσθέτουν τα κιλά των αποσκευών τους και δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις για παραπανίσιο βάρος".

Η κίνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες αεροπορικές εταιρείες να εισάγουν παρόμοιες πολιτικές.

Με το νέο μοντέλο ευνοούνται οι οικογένειες με παιδιά καθώς αναμένεται να πληρώνουν φθηνότερα εισιτήρια.

Στις πτήσεις εσωτερικού ένα κιλό αντιστοιχεί σε ένα δολάριο, ενώ για πιο μακρινούς προορισμούς ένα κιλό αντιστοιχεί σε 4,16 δολάρια.

Ο Langton  αναφέρει επίσης ότι η κίνηση θα βοηθήσει  την προώθηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας στη Σαμόα, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας στον κόσμο.

Ο νέος τρόπος κοστολόγησης των αεροπορικών εισιτηρίων ανά βάρος θα είναι "ιδέα του μέλλοντος" πιστεύει ο Langton.

Ωστόσο δεν  έχει προβλεφθεί η επιστροφή ενός μέρους των χρημάτων σε περίπτωση που ο επιβάτης την ημέρα του ταξιδιού έχει χάσει βάρος.

Η εταιρεία πετά μόνο μέσα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σαμόα και προς αυτό.

Πηγή:BBC

SHARE:

24Media Network