Αεροσκάφος 24 ετών, το Airbus A320 που έπεσε στις γαλλικές Άλπεις. Από τις ασφαλέστερες low – cost εταιρείες η Germanwings

default image

Πότε έκανε την πρώτη του πτήση το αεροσκάφος της θυγατρικής εταιρείας της Lufthansa, που κατέπεσε στη Γαλλία, παρασύροντας στον θάνατο 144 επιβάτες και 6 μέλη πλήρωμα (Pics)

Η Germanwings ιδρύθυκε τον Οκτώβριο του 2002, με έδρα την Κολωνία. Είναι θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, που αντικαθιστά σταδιακά τις σύντομες  πτήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η Germanwings έχει στόλο περίπου 80 αεροσκαφών, τα περισσότερα A319 και A320, ηλικίας μεταξύ 12 και 13 ετών. Το Airbus A320 που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις το πρωί της Τρίτης, ήταν 24 ετών.

Η εταιρεία είχε ανταποκρίσεις σε 110 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Μόνο το 2013, την επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους περίπου 16.000.000 επιβάτες, γεγονός που την καθιστά την τρίτη γερμανική εταιρεία, μετά την Lufthansa και την AirBerlin.

Το επίπεδο ασφάλειας της Germanwings ήταν στο επίπεδο “correct”, και σύμφωνα με την SerurVol, δεν ήταν μεταξύ των εταιρειών, που βρίσκονται στη μαύρη λίστα βάσει ασφάλειας.

Σημειώνεται δε, πως η Lufthansa είναι στην 8η θέση παγκοσμίως, στη λίστα με τις πιο ασφαλείς εταιρείες.

Δείτε την ταυτότητα του αεροσκάφους, που πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 29 Νοεμβρίου του 1990.

Ένα από τα παλαιότερα της Germanwings, το αεροσκάφος που κατέπεσε στην Digne.


Η αεροπορική τραγωδία με 142 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα (δύο πιλότους και τέσσερα μέλη του πληρώματος), σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση 4U9525 από Βαρκελώνη προς Ντίσελντορφ.


Σύμφωνα με το flightradar24 το αεροσκάφος ανέβηκε στα 38.000 πόδια, πριν αρχίσει να χάνει ύψος και τελικά χαθεί από τα ραντάρ, στα 6.800 πόδια.


Το τελευταίο στίγμα της πτήσης 4U9525, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Flightradar24.


Στο παρακάτω αρχείο, παρουσιάζονται όλα τα δεδομένα της πτήσης, από τη στιγμή της απογείωσης από τη Βαρκελώνη μέχρι τη στιγμή της συντριβής.


Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, στον πίνακα αναγράφεται η πτήση 4U9525 από τη Βαρκελώνη, χωρίς ώρα άφιξης…

“Αν οι φόβοι μας επιβεβαιωθούν, θα είναι μία μαύρη μέρα για τη Lufthansa”, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της τραγικής είδησης, η Germanwings άλλαξε το λογότυπό της, χρωματίζοντάς το μαύρο.

Το ίδιο και η Lufthansa…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα