Βίντεο: Αεροσκάφος περνά κυριολεκτικά μέσα από τον κεραυνό

Βίντεο: Αεροσκάφος περνά κυριολεκτικά μέσα από τον κεραυνό

Η εντυπωσιακή εικόνα αεροσκάφος των QANTAS να περνά κυριολεκτικά μέσα από έναν κεραυνό κάνει το γύρο του κόσμου. Καρέ, καρέ το βίντεο με το περιστατικό που έκοψε την ανάσα σε επιβάτες και προσωπικό

Ένας Αυστραλός λάτρης των καιρικών φαινομένων κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την εντυπωσιακή στιγμή που ένα αεροσκάφος της QANTAS πέρασε μέσα από μια καταιγίδα και στην κυριολεξία πλάι από έναν κεραυνό στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός Daniel Shaw κυκλοφόρησε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά και το βίντεο με το περιστατικό που κάνει από το πρωί της Τρίτης το γύρο του διαδικτύου.

Τα καιρικές προβλέψεις στην αυστραλιανή πόλη προειδοποιούσαν για έντονες καταιγίδες, αλλά και κεραυνούς, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι χτυπήθηκαν από την ηλεκτρική εκκένωση. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η άτρακτος των αεροπλάνων είναι σχεδιασμένη να αντέχει σε περίπτωση κεραυνού, χωρίς φυσικά αυτό το γεγονός να κάνει περισσότερο ευχάριστη την προσγείωση για τους επιβαίνοντες.

Δείτε το βίντεο:   

Πολλοί ήταν οι επιβάτες που ανάρτησαν στο twitter πως ταξίδεψαν με αρκετή ώρα καθυστέρηση, καθώς οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ μετατίθεντο για μετά την καταιγίδα. Το αεροσκάφος πάντως που πέρασε μέσα από την καταιγίδα, παρά το γεγονός πως δεν είχε κάποιο σημάδι βλάβης, πέρασε στη συνέχεια από έλεγχο. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον περασμένο Ιούλιο σε πτήση από το Μπρίστολ της Βρετανίς στη Βαρκελώνη, όταν οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό ήχο σαν κεραυνό που χτύπησε το αεροπλάνο.

Πηγή: Independent

SHARE:

24Media Network