Αφανής τραγωδία στη Μεσόγειο: Ναυάγιο με 500 νεκρούς πρόσφυγες, αποκαλύπτει ο ΟΗΕ

Αφανής τραγωδία στη Μεσόγειο: Ναυάγιο με 500 νεκρούς πρόσφυγες, αποκαλύπτει ο ΟΗΕ

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που διασώθηκαν πριν λίγες μέρες ανοικτά της Πύλου, έφεραν στο φως μία από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων μηνών

Μία από τις χειρότερες τραγωδίες με πρόσφυγες των τελευταίων 12 μηνών, φαίνεται να σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών περίπου 500 άτομα έχουν πνιγεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας.

Την Τετάρτη κλιμάκιο του ΟΗΕ μετέβη στην Καλαμάτα, όπου πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκαν 41 πρόσφυγες που είχαν περισυλλεγεί το Σάββατο από φορτηγό πλοίο ανοικτά της Πύλου. Οι επιζώντες, εκ των οποίων 37 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα 3χρονο παιδί, υποστήριξαν στους ανθρώπους του ΟΗΕ ότι ήταν μαζί με άλλα 100-200 άτομα σε 30μετρη βάρκα που ξεκίνησε από περιοχή κοντά στο Τομπρούκ της Λιβύης.

Μετά από αρκετές ώρες στη θάλασσα, οι διακινητές επιχείρησαν να τους βάλουν σε ένα πλοιάριο μεσοπέλαγα, στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα σε συνθήκες συνωστισμού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όμως, το μεγαλύτερο σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε.

Οι 41 επιζώντες, 23 Σομαλοί, 11 από την Αιθιοπία, 6 Αιγύπτιοι και ένας Σουδανός, δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν στο μεγαλύτερο σκάφος και σώθηκαν, όπως και κάποιοι που κατάφεραν να κολυμπήσουν πίσω στη βάρκα. Μετά από τρεις μέρες στη θάλασσα, εντοπίστηκαν το Σάββατο από φορτηγό πλοίο και διασώθηκαν.

Πηγή: CNN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Περισυλλογή 41 μεταναστών και προσφύγων στην Πύλο

SHARE:

24Media Network