Αφγανιστάν: 15 παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα

Αφγανιστάν: 15 παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα
Πλημμύρα στο Αφγανιστάν (φωτογραφία αρχείου) AP

Οι καταρρακτώσεις βροχές στο Κουζ Κουνάρ προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 παιδιά και μια γυναίκα να χάσουν τη ζωή τους. Δεκάδες σπίτια καταστράφηκανενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 15 παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε ένα χωριό στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως επιβεβαίωσαν υπεύθυνοι σήμερα.

“Το προηγούμενο βράδυ, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες. Μια γυναίκα και 15 παιδιά, ηλικίας από ενός ως πέντε ετών, έχασαν τη ζωή τους. Τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Κουζ Κουνάρ, που βρίσκεται στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

“Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν”, πρόσθεσε ο Ναϊματουλάχ Νουρζάι, διευκρινίζοντας ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Κογιάνι, πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί το πτώμα ενός παιδιού. Στη χώρα είναι συχνές οι πλημμύρες, κυρίως στις επαρχιακές φτωχές περιοχές, όπου πολυάριθμα σπίτια κακής κατασκευής καταρρέουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα