Αφγανιστάν: Η Κίνα ζητά να διερευνηθούν τα εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν
Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν STAFF SGT. VICTOR MANCILLA/U.S. MARINE CORPS VIA AP

"Αν και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έφυγαν από το Αφγανιστάν, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι και οι σύμμαχοι τους, πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Η Κίνα ζητάει να ερευνηθούν περιπτώσεις μαζικής δολοφονίας αμάχων από στρατιωτικούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της 20ετούς εκστρατείας τους στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Ουενμπίνγκ.

«Αν και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έφυγαν από το Αφγανιστάν, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι και οι σύμμαχοι τους τα τελευταία 20 χρόνια, τα οποία σχετίζονται με μαζικές δολοφονίες αμάχων, πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς, ενώ οι ένοχοι πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τουλάχιστον 47.000 άμαχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας της στρατιωτικής διένεξης κατά την διάρκεια της παραμονής στην χώρα του αμερικανικού στρατού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, ΗΠΑ, Αφγανιστάν
SHARE:

24Media Network