Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη έξω από το κοινοβούλιο στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη έξω από το κοινοβούλιο στην Καμπούλ

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο από αντάρτες Ταλιμπάν. Πυροβολισμοί στο σημείο. Βουλευτές έφυγαν έντρομοι από το κτίριο

Ισχυρή έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο στη δυτική Καμπούλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 7 δράστες της επίθεσης και 2 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 31. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ ένοπλοι προσπάθησαν να εισβάλλουν.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν, των οποίων ο στρατός και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι οι προεπιλεγμένοι στόχοι, ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο μέσω ενός από τους λογαριασμούς τους στο Twitter. "Μουτζαχεντίν μπήκαν μέσα στο κοινοβούλιο, μάχες είναι σε εξέλιξη", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπό τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν το ημικύκλιο της Ουολέσι Τζίργκα, της κάτω βουλής του αφγανικού κοινοβουλίου, να είναι τυλιγμένο σε καπνούς και τους βουλευτές να φεύγουν από τη συνεδρίαση.

"Ήταν μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε το κτίριο και έσπασε τα τζάμια στα παράθυρα. Τώρα είμαστε σε ασφαλές σημείο", δήλωσε ο βουλευτής Σούκρια Μπαρεκζάι.

Οι ισλαμιστές αντάρτες πρόσφατα άρχισαν την "εαρινή επίθεσή" τους, δηλαδή σφοδρές μάχες σε επαρχίες της χώρας καθώς και σειρά εκρήξεων στην Καμπούλ.

SHARE:

24Media Network