Αφγανιστάν: Νέα επίθεση με τουλάχιστον τρεις νεκρούς - 20 μαθητές τραυματίστηκαν

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. AP

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης που σημειώθηκε πολύ κοντά σε σχολείο.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, δύο από τους οποίους ήταν αστυνομικοί, ενώ άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και 20 μαθητές σχολείου, σε επίθεση που εξαπολύθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό στην ανατολική επαρχία Λαγκμάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε στόχο το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας της περιοχής Άλι Σιν, σύμφωνα με τον Ασαντουλάχ Νταουλατζάι.

ADVERTISING

Η έκρηξη, που προκάλεσε τον τραυματιασμό έξι αστυνομικών, ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε ένα μέρος μίας γειτονικής μαντράσα (θρησκευτικό σχολείο). Οι μικροί μαθητές τραυματίστηκαν από σπασμένα γυαλιά.

Οι ανατολικές επαρχίες του Αφγανιστάν είναι θέατρο συχνών επιθέσεων από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τους τελευταίους μήνες τα βίαια επεισόδια επικεντρώθηκαν γύρω από τις προεδρικές εκλογές.

Περισσότεροι από 450 άμαχοι ήταν θύματα επιθέσεων, από τους οποίους οι 85 νεκροί, σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, που διεξήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο ΟΗΕ.

Η αποστολή του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν καταμέτρησε 277 θύματα επιθέσεων, εκ των οποίων 28 νεκροί, μόνο την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών και ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των θυμάτων την ημέρα των εκλογών ήταν παιδιά».

Ο ΟΗΕ απέδωσε τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις στους Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έκρηξη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βάφτηκαν με αίμα οι εκλογές στο Αφγανιστάν: Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες από επιθέσεις

24Media Network