Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 6 νεκροί από σεισμό 4,3 Ρίχτερ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 6 νεκροί από σεισμό 4,3 Ρίχτερ
AP

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 9 τραυματίστηκαν από το σεισμό 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν. Άλλος ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ έπληξε τη χώρα.

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, με τουλάχιστον έξι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της μίας σεισμικής δόνησης στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο σεισμός νωρίς σήμερα το πρωί στη βορειοανατολική επαρχία Κουνάρ είχε επίσης ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Νασίμ Χακάνι, εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου που είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο κατέγραψε δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών στην περιοχή.

Επίσης σήμερα το πρωί, η ευρωπαϊκή σεισμολογική υπηρεσία κατέγραψε άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών, σε βορειότερο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Ο Χακάνι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στο βόρειο Μπανταχσάν, την περιοχή που πιθανόν επλήγη από τον δεύτερο σεισμό.

Φέτος, το Αφγανιστάν έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης της ξηρασίας και ενός σεισμού που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους τον Ιούνιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα