Αυστρία: Οι φτωχότεροι άνθρωποι έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία

Αυστρία: Οι φτωχότεροι άνθρωποι έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία
Άστεγος - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από το Αυστριακό Παρατηρητήριο Δημοκρατίας, όσο πιο φτωχός είναι ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο συμμετέχει στην πολιτική και τόσο λιγότερη εμπιστοσύνη έχει στη δημοκρατία.

Όσο πιο φτωχός είναι ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο συμμετέχει στην πολιτική και επίσης τόσο λιγότερη εμπιστοσύνη έχει στη δημοκρατία, όπως διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Αυστριακό Παρατηρητήριο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε μεταξύ 2.000 επιλεγμένων Αυστριακών πολιτών, ηλικίας 16 ετών και άνω (σ.σ. στην Αυστρία το δικαίωμα ψήφου είναι από τα 16 χρόνια), στις τελευταίες, πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2019, είχε προσέλθει σε ποσοστό μόνον το 41% του πτωχότερου ενός τρίτου του αυστριακού πληθυσμού.

Η αποκαλούμενη «Διάσκεψη φτώχειας», μετά την ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων, κάνει λόγο για ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα