Αυστρία: Ουρές αυτοκινήτων 30 χλμ στα αυστροουγγρικά σύνορα που έχουν κλείσει

Αυστρία: Ουρές αυτοκινήτων 30 χλμ στα αυστροουγγρικά σύνορα που έχουν κλείσει
Ουρές αυτοκινήτων μήκους 30 χιλιομέτρων στα αυστροουγγρικά σύνορα AP

Ουρές αυτοκινήτων μήκους 30 χιλιομέτρων στα αυστροουγγρικά σύνορα, που έχουν κλείσει από τα μεσάνυχτα και θα ανοίξουν προσωρινά απόψε (17/3) για Ρουμάνους και Βουλγάρους.

Σε μήκος 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αυστριακή Αστυνομία, εκτείνονται οι ουρές των αυτοκινήτων που έχουν σχηματιστεί απόψε πριν από το Νίκελσντορφ στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας, τα οποία έχει κλείσει από χθες (16/3) τα μεσάνυχτα με απόφαση της η κυβέρνηση στη Βουδαπέστη.

Εξαιτίας της δραματικής κατάστασης για πολλές χιλιάδες ανθρώπους, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε το απόγευμα ότι θα ανοίξει προσωρινά τα σύνορα, από τις 22.00 μέχρι τις 6.00 το πρωί ώρα Ελλάδας, για πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας που κατευθύνονται στις χώρες τους.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη, τα σύνορα προς την Ουγγαρία, μπορούν να διέλθουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μόνον Ούγγροι πολίτες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ουγγαρία.

Αγανακτισμένοι επιβάτες των αυτοκινήτων που αναμένουν στις ουρές επί πολλές ώρες απέκλεισαν απόψε τελείως τα σύνορα και δεν ήταν δυνατή καμία διέλευση αυτοκινήτων ούτε προς την Ουγγαρία ούτε προς την Αυστρία, με καθηλωμένα να είναι ως εκ τούτου και εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε το απόγευμα ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών, Μπόγνταν Αουρέσκου, η χώρα του έχει ξεκινήσει έναν επαναπατρισμό των σχεδόν 3.500 πολιτών της που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αυστροουγγρικά σύνορα και η Ουγγαρία έχει υποσχεθεί ως “μοναδική εξαίρεση” ένα “ανθρωπιστικό” διάδρομο για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι αυτοί οι Ρουμάνοι πολίτες.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα