Αγγλία: Ξεκινάει η LGBTQ εκπαίδευση στα σχολεία

Η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας AP

Το ερχόμενο σχολικό έτος οι μαθητές της Αγγλίας θα διδάσκονται, πέραν των υπόλοιπων μαθημάτων, και για τη σεξουαλική αγωγή και τις ΛΟΑΤΚΙ σχέσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα Εκπαίδευσης, Γκάβιν Ουίλιαμσον, όλα τα σχολεία της Αγγλίας θα λάβουν στήριξη με το νέο έτος για να διδάσκουν τα συμπεριληπτικά μαθήματα για τη σεξουαλική αγωγή και τις LGBT+ σχέσεις.

Συγκεκριμένα ο Ουίλιαμσον δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα σχολεία που ετοιμάζονται να διδάξουν τις LGBT σχέσεις και τη σεξουαλική αγωγή γενικότερα.

Από το νέο έτος τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μαθαίνουν για τους διαφορετικούς τύπους οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με γονείς ιδίου φύλου, ενώ οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μαθαίνουν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Ο Γραμματέας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι στόχος της νέας οδηγίας είναι να "βεβαιωθεί ότι κάθε σχολείο είναι σε θέση να διδάξει για τη Βρετανία του σήμερα, αλλά θα έχει επίσης την ευελιξία να εξασφαλίσει ότι υπάρχει κατανόηση για τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται" .

Με πληροφορίες από το antivirus.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΛΟΑΤΚΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωσία: Σύλληψη του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της ακτιβίστριας ΛΟΑΤΚΙ

Έφτιαξε μια αμφισεξουαλική καρέκλα για την κόρη του και το ίντερνετ τον λάτρεψε

Ένα χρόνο μετά: Όχι Νικόλα, η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια

SHARE: