Αγνοείται αεροσκάφος στην Ινδονησία

default image

Αγνοείται αεροσκάφος με 16 επιβαίνοντες στην Παπούα

Ένα αεροπλάνο με 16 επιβαίνοντες αγνοείται στην περιοχή της Παπούα της ανατολικής Ινδονησίας, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος, μερικές μόλις εβδομάδες μετά από την άρση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της απαγόρευσης για τέσσερις ινδονησιακές αεροπορικές εταιρείες.



Το δικινητήριο Otter της εταιρείας Merpati Nusantara κατευθυνόταν στο Οκσιμπίλ κοντά στα σύνορα με την Παπούα Νέα Γουϊνέα, από το αεροδρόμιο Σεντάνι κοντά στην Τζαγιαπούρα, ανέφερε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερ. Η πτήση διαρκεί κανονικά περίπου 50 λεπτά. Στο αεροπλάνο είναι 13 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος.



“Έχουμε αρχίσει έρευνες και έχει κινητοποιηθεί ο στρατός για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν τις από αέρος προσπάθειες”, πρόσθεσε .



Τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης για τέσσερις αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας, μεταξύ των οποίων και της κρατικής Garunda, προκειμένου να πραγματοποιούν πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της ΕΕ, αφού είχε ζητήσει να γίνουν βελτιώσεις στα συστήματα ασφαλείας. Η απαγόρευση για όλες τις άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και της Merpati Nusantara εξακολουθεί να ισχύει.



(Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ)



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα