Αγωγές Δημοκρατικών κατά Τραμπ για εκφοβισμό ψηφοφόρων

Αγωγές Δημοκρατικών κατά Τραμπ για εκφοβισμό ψηφοφόρων

Οι Δημοκρατικοί προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον για εκφοβισμό των ψηφοφόρων σε 4 πολιτείες

Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος άσκησαν αγωγές σε βάρος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες σήμερα, αξιώνοντας να μπει ένα τέλος στις προσπάθειες παρακολούθησης των εκλογικών τμημάτων, που αποσκοπούν, σύμφωνα με τους ενάγοντες, στην παρενόχληση και τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων των μειονοτικών ομάδων ενόψει και κατά τη διάρκεια των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Στις αγωγές που κατέθεσαν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στην Πενσιλβάνια, τη Νεβάδα, στην Αριζόνα και το Οχάιο, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο μεγιστάνας και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν επιδοθεί σε μια εντατική «εκστρατεία εκφοβισμού μέσω αυτόκλητων τιμωρών των ψηφοφόρων» που παραβιάζει το Νόμο του 1965 σχετικά με τα Εκλογικά Δικαιώματα και τον νόμο του 1871 κατά της Κου Κλουξ Καν.

«Ο Τραμπ επιδιώκει να προωθήσει τον στόχο της εκστρατείας του που συνίσταται στην "καταστολή των ψηφοφόρων" χρησιμοποιώντας το δυνατότερο μικρόφωνο στην χώρα προκειμένου να εκλιπαρήσει τους υποστηρικτές τους να επιδοθούν σε έναν παράνομο εκφοβισμό» επισημαίνεται στα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στο Οχάιο. Σε ανάλογο ύφος είναι και οι υπόλοιπες αγωγές.

Το επιτελείο του δισεκατομμυριούχου δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της περιοδείας στο Οχάιο, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο Τραμπ ελπίζει ότι θα αποθαρρύνει τους πολίτες από το να συμμετάσχουν στις εκλογές.

«Ολόκληρη η στρατηγική του είναι να καταστείλει την ψηφοφορία. Πολύ θόρυβος. Πολλοί αντιπερισπασμοί» επισήμανε η Κλίντον σε ομιλία στο Κλίβελαντ.

Από τον Αύγουστο ο Ντόναλντ Τραμπ προτρέπει τους ψηφοφόρους του να παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών για ενδείξεις εκλογικής νοθείας και συχνά τους καλεί να παρακολουθούν στενά πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και το Σεντ Λούις με έντονη την παρουσία μειονοτικών ομάδων.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν στα επιτελεία των υποψηφίων και τα πολιτικά κόμματα να επιτηρούν τη διαδικασία των εκλογών, υπό περιορισμούς σε αρκετές περιπτώσεις. Στην Πενσιλβάνια, για παράδειγμα, οι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να είναι πιστοποιημένοι από την τοπική εφορευτική επιτροπή και πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην χώρα όπου εργάζονται.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόωρη ψηφοφορία, οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι έχουν δεχθεί καταγγελίες για μεμονωμένα περιστατικά όπου αυτόκλητοι παρατηρητές φωτογραφίζουν τους ψηφοφόρους και επιδίδονται σε συμπεριφορές που έχουν στόχο τον εκφοβισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλίντον, Αμερικανικές εκλογές, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Συνταγματική κρίση' προβλέπει ο Τραμπ αν εκλεγεί πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον

Τζον Σαρμπάνης στο NEWS 247: Ο Τραμπ είναι επικίνδυνος

ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Κλίντον και του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

SHARE:

24Media Network