Αγώνας μπέιζμπολ στη Νότια Κορέα έγινε με εικονικούς θεατές!

Αγώνας μπέιζμπολ στη Νότια Κορέα έγινε με εικονικούς θεατές!
Εικονικοί θεατές AP Photo/Lee Jin-man

Το πρωτάθλημα μπέιζμπολ άρχισε ξανά στη Νότια Κορέα, με το πρώτο παιχνίδι όμως να γίνεται παρουσία... εικονικών φιλάθλων!

Η Νότια Κορέα ανήκει μεταξύ των κρατών που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και να ανακόψουν με επιτυχία την εξάπλωση του κορονοϊού, έχοντας περάσει εδώ και καιρό στη φάση της νέας κανονικότητας.

Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες βέβαια ακολουθούν τους κανόνες αυτής της νέας πραγματικότητας, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη νέα έξαρση της επιδημίας.

Την περασμένη Τρίτη, το πρωτάθλημα μπέιζμπολ άρχισε εκ νέου, σε ένα σπουδαίο συμβολικό παιχνίδι που, από τη μία σηματοδότησε την επανέναρξη της σεζόν, ενώ παράλληλα τίμησε και την Ημέρα Παιδιού, που γιορτάζεται στη Νότια Κορέα.

Τα πάντα, όμως, ήταν διαφορετικά. Οι εξέδρες είχαν “κατακλυστεί” από… εικονικούς θεατές, παίκτες, προπονητές και διαιτητές φορούσαν μάσκες, ενώ οι μαζορέτες χόρευαν μπροστά σε μία γιγαντοοθόνη, διασκεδάζοντας τον -πραγματικό αυτή τη φορά- κόσμο που παρακολουθούσε μέσω πλατφόρμας! Μάλιστα, το σήμα για την έναρξη του αγώνα την έδωσε ένα 9χρονο παιδί, ένεκα ημέρας, το οποίο όμως είχε μπει σε μία τεράστια φουσκωτή μπάλα, περπατώντας μέσα σε αυτή και στέλνοντας το μήνυμα για τήρηση των αποστάσεων.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βέβαια ήταν πως ακόμη και οι εικονικοί θεατές που είχαν τοποθετηθεί στην εξέδρα φορούσαν μάσκες. Λίγο πιο δίπλα υπήρχε μία μεγάλη ταμπέλα που έγραφε “Φίλαθλοι, σας περιμένουμε”.

Πρωτόγνωρες εικόνες στο ακόλουθο video:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα