AI μαγεία: Το Southpark, οι Simpsons και το Breaking Bad στα 50s

Διαβάζεται σε 2'
The Simpsons
The Simpsons YouTube@ demonflyingfox

Έχουμε δει τι είναι ικανό να συμβεί μέσω AI, όμως ο φωτογράφος Alexander Niklass το πάει ένα βήμα παραπέρα και βάζει τους αγαπημένους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς χαρακτήρες σε νέα σύμπαντα.

Έχετε φανταστεί πως θα ήταν οι χαρακτήρες του Southpark ή των Simpsons αν ήταν άνθρωποι ή πώς θα ήταν ο Harry Poter ως Ιάπωνας ή ο Γουόλτερ Γουάιτ και ο Τζέσι Πίνκμαν του “Breaking Bad” αν ζούσαν τη δεκαετία του ’50 ή αν ήταν Γερμανοί υπήκοοι;

Επιστρατεύοντας τις γνώσεις και τις ικανότητές του στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ο φωτογράφος Alexander Niklass με έδρα το Βερολίνο κάνει αυτό ακριβώς και μέσα από τα βίντεό του στο YouTube “ζωντανεύει” εμβληματικούς χαρακτήρες από τις πιο διάσημες σειρές κινουμένων σχεδίων ή αντίστοιχα μεταφέρει κινηματογραφικούς χαρακτήρες σε άλλη εποχή και χώρα.

Ο φωτογράφος χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο demonflyingfox έκανε αισθητή την παρουσία του, όταν πριν από ένα χρόνο ανέβασε ένα βίντεο με τον τίτλο “Harry Potter by Balenciaga“.

Σε αυτό έδειχνε χαρακτήρες από τις ταινίες του Harry Potter – τον Hagrid, τον Ron, την Hermione, τον Snape, τη McGonagall, τον Dobby – ως μοντέλα του γνωστού οίκου μόδας, ντυμένα με gothic κάπες και δερμάτινα μπουφάν.

Είσαι Balenciaga, Harry“, φαίνεται να λέει ο διαφορετικός Hagrid, αντί να ανακοινώσει στον Harry ότι είναι μάγος, όπως βλέπουμε στην πρώτη κιόλας ταινία.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες, το βίντεο έλαβε σχεδόν 5 εκατομμύρια προβολές, ενώ σήμερα μετρά 12 εκατομμύρια στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Το κανάλι demonflyingfox δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, αφού με μία σειρά παρόμοιων βίντεο ο Alexander Niklass καταδεικνύει τις νέες ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης να “δημιουργεί κινηματογραφικές στιγμές”.

Ανάμεσα σε αυτές, βλέπουμε πώς θα ήταν οι χαρακτήρες του South Park ως πραγματικοί άνθρωποι ή μία υπερρεαλιστική εκδοχή της καθημερινότητας του Homer, της Marge, του Bart και άλλων χαρακτήρων από τους “The Simpsons” στο φανταστικό Springfield τη δεκαετία του 1950.

Προσθέστε, πολλές διαφορετικές κινηματογραφικές εκδοχές, σε άλλες χώρες και εποχές, του Breaking Bad, του Dune, του Game of Thrones, του Futurama και του Fallout.

Δείτε μερικά από τα βίντεο:

Southpark

Family Guy

Breaking Bad στα 50s

Futurama

Ο Harry Potter στην Κορέα

Το “Dune” στη Μέση Ανατολή

Το “Home Alone” στο Βερολίνο

Breaking Bad στην Ιαπωνία

Breaking Bad στο Βερολίνο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα