Αιφνίδια εμφάνιση Τραμπ στη Σύνοδο για το κλίμα

Αιφνίδια εμφάνιση Τραμπ στη Σύνοδο για το κλίμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Δεν είχε ειδοποιήσει ότι θα έδινε το "παρών" αλλά παρόλα αυτά ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα. Παρουσα, όταν έφτασε, η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα δεν ήταν στις προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σήμερα. Προς έκπληξη όλων ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Μολονότι η ολιγόλεπτη παρουσία του στην αίθουσα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, δεν φαίνεται να αποτελεί ένδειξη ότι κάνει στροφή στην πολιτική του. Ο Τραμπ, κόντρα στις επιστημονικές αποδείξεις, αμφισβητεί ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Τραμπ παρέμεινε στην αίθουσα για περίπου 10 λεπτά και χειροκρότησε τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι που στην ομιλία του κάλεσε “τον κόσμο να δράσει τώρα”. Κατόπιν, λίγο μετά την ομιλία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, έφυγε χωρίς να πει ούτε μια λέξη.

Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της εμφάνισης; Οι εξηγήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του, δεν το αποσαφήνισαν. “Πιστεύω πολύ στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί για να τα καταφέρουν. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό”, είπε.

Κατά τύχη, ο Τραμπ έφτασε στο κτίριο του ΟΗΕ ακριβώς τη στιγμή που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ετοιμαζόταν να φύγει, μετά τη δική της, παθιασμένη ομιλία για το κλίμα. Την ώρα που πλησίαζε στην έξοδο, ένας Αμερικανός πράκτορας των υπηρεσιών ασφαλείας, εμπόδισε την 16χρονη, ζητώντας της να σταθεί στο πλάι. Εκείνη περίμενε, με τα χέρια σταυρωμένα, να περάσουν ο Τραμπ και η πολυπληθής συνοδεία του.

Ο πρόεδρος δεν φάνηκε να την πρόσεξε. Κατόπιν, η έφηβη έφυγε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα