Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες: Κατά 90% υπήρχε βόμβα στο ρωσικό Airbus

Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες: Κατά 90% υπήρχε βόμβα στο ρωσικό Airbus

Οι Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες είναι "90% βέβαιοι" ότι το ρωσικό αεροσκάφος κατέπεσε έπειτα από την έκρηξη βόμβας, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση στο Ρόιτερς ενός από αυτούς

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο είναι "κατά 90% σίγουροι" ότι ο θόρυβος που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των καταγραφών του ενός μαύρου κουτιού (του Καταγραφέα Συνομιλιών του Πιλοτηρίου) οφείλεται στην έκρηξη βόμβας, δήλωσε σήμερα αποκλειστικά στο Ρόιτερς ένα μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

"Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και η ανάλυση του ήχου (που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί) υποδηλώνουν ότι πρόκειται για βόμβα", δήλωσε το μέλος της αιγυπτιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Είμαστε 90% πεπεισμένοι ότι πρόκειται για βόμβα".

Ερωτηθείς να σχολιάσει το υπόλοιπο 10%, ο ίδιος είπε: "Δεν μπορώ να το συζητήσω επί του παρόντος".

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιτίθενται στις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού Airbus A321, το οποίο κατέπεσε 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποστολή τριών αεροσκαφών για τον επαναπατρισμό των Ρώσων που έμειναν στην Αίγυπτο. Επιστροφή για 2.000 Βρετανούς

Υποκλαπείσες συνομιλίες 'δείχνουν' βόμβα στο ρωσικό αεροπλάνο που συνετρίβη

SHARE:

24Media Network