Αίγυπτος: Ανοίγει την Παρασκευή ο ελληνικός ναός της Υπαπαντής στην Τάντα

Αίγυπτος: Ανοίγει την Παρασκευή ο ελληνικός ναός της Υπαπαντής στην Τάντα
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'. Eurokinissi

Ο επιβλητικός ναός της Υπαπαντής θα ανοίξει ξανά στις 31 Ιανουαρίου παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄.

Την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ανοίγει και πάλι τις πύλες της η εκκλησία της Υπαπαντής της Τάντας, ιστορική για τον Ελληνισμό που κάποτε ζούσε στην περιοχή αυτή της Αιγύπτου, κάπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου.

Τώρα, ο επιβλητικός ναός, μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Κοινότητας Τάντας με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ανήκει στην ιδιοκτησία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η οποία έχει δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό για την ανακαίνιση του ναού.

Έτσι, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, όσοι ζήσανε τις περασμένες δεκαετίες στην πόλη της Τάντας, αλλά έχουν πλέον όλοι επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και το αραβόφωνο ελληνορθόδοξο ποίμνιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, περιμένουν να θαυμάσουν τα έργα που έχουν προχωρήσει στον περικαλλή ναό.

Το άνοιγμα της εκκλησίας θα γίνει από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, την ερχόμενη Παρασκευή με την ακολουθία που θα τελεστεί, παρουσία των Αρχών.

Σύντομα, όπως ανακοινώθηκε, θα τελεστούν και τα επίσημα Θυρανοίξια για την ανακαίνιση του ναού της Υπαπαντής της Τάντας.

Κατά τη χθεσινή λειτουργία, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το άνοιγμα και πάλι του ναού αυτού αλλά και τα έργα που γίνονται σε όλη την επικράτεια της Αλεξανδρινής εκκλησίας για να διατηρηθεί η ιστορία και η παράδοση, η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η Τάντα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αιγύπτου, στο Δέλτα του Νείλου, με μισό εκατομμύριο κατοίκους περίπου και απέχει 94 χλμ. από το Κάιρο και 130 χλμ. από την Αλεξάνδρεια.

Ο ναός της Υπαπαντής στην Τάντα της Αιγύπτου αποτελεί την έδρα της Μητρόπολης Ερμουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα