Αίγυπτος: Έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο – Νεκροί και τραυματίες

Αίγυπτος: Έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο – Νεκροί και τραυματίες
cairo24

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας - Τουλάχιστον 2 νεκροί και 10 τραυματίες.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας αιγύπτιος ξεναγός,  ενώ άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή πυροδοτήθηκε σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 14 Βιετναμέζους τουρίστες, και το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Μαϊρουτέια, μεταξύ της περιοχής Χάραμ της περιφέρειας της Γκίζας και των Πυραμίδων.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τους Βιετναμέζους τουρίστες. Ο οδηγός του οχήματος και ο ξεναγός, υπάλληλος του τουριστικού γραφείου, τραυματίστηκαν. Ο ξεναγός υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος επισκέφθηκε τους τραυματίες.

 Οι υπηρεσίες ασφαλείας έφτασαν αμέσως στον τόπο της έκρηξης για να διεξαγάγουν επί τόπου έρευνες.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη αντίστοιχα.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», στο ρεπορτάζ της οποίας προστίθενται οι δηλώσεις του ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα