Αίγυπτος: Πρώτες συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για τρομοκρατική οργάνωση

Αίγυπτος: Πρώτες συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για τρομοκρατική οργάνωση

Στη σύλληψη 16 υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προχώρησε η αστυνομία της Αιγύπτου. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης

Η αστυνομία συνέλαβε 16 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας την Πέμπτη (26/12) με την κατηγορία ότι ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις με την κατηγορία αυτή αφότου η Αδελφότητα κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση ανήμερα των Χριστουγέννων από τις αρχές.

Οι δεκαέξι άνδρες συνελήφθησαν στην επαρχία Σαρκίγια, στο Δέλτα του Νείλου, και κατηγορούνται για εγκλήματα όπως η «προώθηση της ιδεολογίας της οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η διανομή φυλλαδίων της και η υποκίνηση βίας εναντίον του στρατού και της αστυνομίας».

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακήρυξε την Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι η οποία είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 16 άνθρωποι την προηγούμενη Τρίτη. Η Αδελφότητα καταδίκασε την επίθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network