Αίγυπτος: Σπίτια “πλημμύρισαν” με σκορπιούς μετά από καταιγίδα – 500 τραυματίες από τσίμπημα

Αίγυπτος: Σπίτια “πλημμύρισαν” με σκορπιούς μετά από καταιγίδα – 500 τραυματίες από τσίμπημα
Shutterstock

Ένα πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο στην πόλη Ασσουάν της Αιγύπτου, όπου εκατοντάδες σπίτια γέμισαν σκορπιούς εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες.

Το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων 11 ετών στην Αίγυπτο ήταν αυτό που έπληξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο την πόλη Ασσουάν στη νότια πλευρά της χώρας, στη δυτική όχθη του Νείλου και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τον τροπικό του Καρκίνου.

Πέρα από τη σφοδρότητα των βροχοπτώσεων, ωστόσο, υπήρξε και ένα άλλο, σπάνιο φαινόμενο το οποίο έκανε ακόμη πιο δύσκολες τις επιχειρήσεις διάσωσης των σωστικών συνεργειών, στέλνοντας μάλιστα εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Κι αυτό διότι, από την ισχυρή καταιγίδα, τεράστιες ομάδες σκορπιών εμφανίστηκαν σε σπίτια, με τις αναφορές μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500 τραυματίες μετά από τσίμπημα που δέχτηκαν από τα αρθρόποδα.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να λάβουν ενέσεις κατά του δηλητηρίου. Οι συγκεκριμένοι σκορπιοί, διαθέτουν παχιά ουρά , ζουν συνήθως στην έρημο και ανήκουν στην κατηγορία των πιο θανατηφόρων σκορπιών στον κόσμο. Χωρίς άμεση θεραπεία, οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν μέσα σε μια ώρα μετά την επίθεση.

Η περιοχή του Ασσουάν δέχεται κανονικά περίπου 1 χιλιοστό βροχοπτώσεων ετησίως, με τις ισχυρές καταιγίδες και το χαλάζι του Σαββατοκύριακου να καταγράφουν ρεκόρ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια.

Να σημειωθεί πως, το υπουργείο Υγείας της χώρας διέψευσε τις αρχικές αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης που ήθελαν τους τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τσίμπημα σκορπιού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα