Αιματηρή επίθεση στο Ιράκ με 9 νεκρούς

Αιματηρή επίθεση στο Ιράκ με 9 νεκρούς

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Βαγδάτης, τουλάχιστον 9 νεκροί

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στην κεντρική Βαγδάτη προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 16, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Στόχος της επίθεσης ήταν νεοσύλλεκτοι του στρατού.

Η επίθεση κοντά στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Αλάουι αλ-Χίλα, στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, σημειώθηκε την ώρα που νεαροί άνδρες είχαν μόλις συμπληρώσει τις διατυπώσεις για να καταταγούν στον ιρακινό στρατό και ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Την Πέμπτη καμικάζι προκάλεσε τον θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό 30 όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε στρατολογικό κέντρο στη Βαγδάτη.

Το βράδυ της Τετάρτης δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε κτίριο του στρατού, 130 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο των ανταρτών που πολεμούν την κυβέρνηση του Νούρι αλ-Μάλικι.

Το 2013 ήταν από τις πλέον αιματηρές χρονιές για το Ιράκ, καθώς το επίπεδο της βίας ήταν όμοιο με αυτό των διαθρησκευτιών συγκρούσεων της περιόδου 2006-2007.

Για φέτος, ο απολογισμός των βίαιων επεισοδίων από την 1η Ιανουαρίου ξεπέρασε ήδη εκείνον του συνόλου του Ιανουαρίου του 2013, με τουλάχιστον 400 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network