Αιώνια αγάπη: Ζευγάρι βρέθηκε αγκαλιασμένο 1.500 χρόνια μετά θάνατον

Αιώνια αγάπη: Ζευγάρι βρέθηκε αγκαλιασμένο 1.500 χρόνια μετά θάνατον
wiley online library

Υπάρχει αιώνιος έρωτας; Δύο εραστές από τη βόρεια Κίνα μας αποδεικνύουν ότι υπάρχει. Ούτε ο θάνατος, ούτε η μιάμιση χιλιετία που έχει περάσει από τότε δεν κατάφεραν να χωρίσουν τους αγκαλιασμένους εραστές...

Με ένα απίστευτα ρομαντικό εύρημα ήρθαν αντιμέτωποι αρχαιολόγοι στη βόρεια Κίνα, όταν ανακάλυψαν δύο σκελετούς που ανήκαν σε μία γυναίκα και έναν άνδρα, αγκαλιασμένους. Πιστεύεται ότι το ζευγάρι είχε θαφτεί πάνω από 1.5000 χρόνια πριν.

Ο άνδρας που υπολογίζεται να πέθανε μεταξύ 29 και 35 ετών, έφερε σημάδια τραυματισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός σπασμένου χεριού, προβλήματα στα πόδια του και την απουσία ενός δακτύλου στο δεξί χέρι.

Η γυναίκα που πιστεύεται να ήταν απόλυτα υγιής, ήταν μεταξύ 34 και 40 ετών και κατά τον θάνατό της φορούσε δαχτυλίδι στο αριστερό της χέρι. Τα χέρια της ήταν τυλιγμένα στη μέση του συντρόφου της, ενώ το πρόσωπό της είχε πλαγιάσει στον ώμο του άνδρα.

Δεν είναι σαφές πώς το ζευγάρι κατέληξε στον ίδιο τάφο, ωστόσο πιθανολογείται η γυναίκα να θυσιάστηκε για να ταφεί δίπλα στο νεκρό σύζυγό της.

“Το μήνυμα είναι σαφές- το ζευγάρι ξάπλωσε μαζί, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον για να μείνει αιώνια η αγάπη και ο έρωτάς τους να περάσει στη μεταθανάτια ζωή”, γράφουν οι συγγραφείς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Osteoarchaeology.

Τα λείψανα των δύο ερωτευμένων εντοπίστηκαν τον Ιούνιο του 2020 κατά τη διάρκεια εργασιών στην επαρχία Σάνξι.

wiley online library


wiley online library

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα