Αϊτή: Μαζική απόδραση από φυλακή με νεκρούς και τραυματίες

Αϊτή: Μαζική απόδραση από φυλακή με νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον 172 κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα, αφού σκότωσαν έναν φρουρό. Κυκλοφορούν ένοπλοι

Τουλάχιστον 172 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή της Αϊτής, κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, σκοτώνοντας έναν φύλακα και παίρνοντας όπλα, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Nouvelliste, ο διευθυντής της φυλακής είπε το Σάββατο ότι ένας φρουρός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Ένας κρατούμενος έπεσε από τοίχο και πέθανε ενώ δύο άλλοι χτύπησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Ο διευθυντής της φυλακής δήλωσε ότι "εγκέφαλος" της απόδρασης ήταν άτομο που κρατούνταν για απαγωγή και το οποίο συνελήφθη.

"Οργάνωσε την απόδραση από μέσα με λίγους συνεργούς" υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Καμίλ Έντουαρντ Τζούνιορ στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στις φυλακές της χώρας.

Ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη φυλακή φιλοξενεί "μεγάλο αριθμό διαβόητων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για κλοπές, βιασμούς, απαγωγές, διακίνηση ναρκωτικών κτλ.".

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών. "Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη φυλακή" δήλωσε το γραφείο του προσωρινού πρωθυπουργού Ενέ Ζαν Σαρλ, ο οποίος διατελεί ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας.

"Ειδικές αστυνομικές μονάδες βρίσκονται στην περιοχή για λόγους ασφάλειας και για αποφυγή και άλλων βίαιων περιστατικών".

Οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της χώρας μαζί με ανώτερους αξιωματούχους της αστυνομίας επισκέφτηκαν την φυλακή μετά την απόδραση, με τον Ζαν Σαρλ να ζητάει "να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διορθωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση".

Πηγή: France24

SHARE:

24Media Network