Ακάρ: "Σημάδι αδυναμίας" η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα

Ο Χουλουσί Ακάρ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Χουλουσί Ακάρ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

"Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη Γαλάζια Πατρίδα" επανέλαβε ο Τούρκος ΥΕΘΑ μία μερά μετά τις δηλώσεις του περί δίκαιης μοιρασιάς στο Αιγαίο.

"Σημάδι αδυναμίας" χαρακτήρισε την απόφαση της Ελλάδας να κηρύξει persona non grata τον Λίβυο πρέσβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συντηρώντας το κλίμα εμπρηστικής ρητορικής από πλευράς της Άγκυρας.

Επιπλέον ο Ακάρ εκτόξευσε τα βέλη του λέγοντας πως "η Ελλάδα προσφεύγει στην ΕΕ για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει μαζί μας, αντί να τα συζητά με τη δική μας πλευρά".

ADVERTISING

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των παράνομων δραστηριοτήτων σε ΑΟΖ, σημειώνοντας πως “θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη Γαλάζια Πατρίδα” και σε απειλητικό τόνο τόνισε πως “καμία κίνηση δε θα γίνει δεκτή αν δεν περιλαμβάνει και την Τουρκία”.

«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους. Δεν βοηθάει η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα. Ήταν δείγμα αδυναμίας εκ μέρους της Αθήνας. Αυτό δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Χρειάζεται λογική. Στην συνάντηση του Λονδίνου ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό τέθηκε», είπε ο Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι η συμφωνία υπεγράφη για «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο κυρίαρχων χωρών» και πρόσθεσε ότι «δεν στρέφεται εναντίον γειτονικών χωρών».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Κάνουμε το καλύτερο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή. Κάποιοι έχουν προκαταλήψεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Λιβύη, Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, ΑΟΖ

24Media Network